Een Travellerspoint blog

Jaipur

Twee dagen koelte en rust in Mosaics Guesthouse

43 °C

Sinds gisteren namiddag genieten kobe en ikzelf van twee dagen rust en vooral 'koelte' in het geweldige Mosaics guesthouse van de Fransman Hervé.
Deze guesthouse was ons aangeraden door twee Duitse dames die we leerden kennen in onze guesthouse in Udaipur. Ze waren lovend over deze plek en ik moet zeggen, ze hebben niet overdreven! Het is hier heel rustig, lekker fris in de kamers, lekker eten en dat konden we allebei even gebruiken.

DSC_0100.jpg

Het lag wel wat gevoelig om het project voor twee-drie dagen te verlaten, maar ik heb mijn zin doorgezet en ben daar heel blij om.
De voorbije dagen zijn er twee groepen het project komen bezoeken. Eergisteren hadden we een groep van twaalf mensen van Joker op bezoek, waarvan de reisbegeleidster een collega was van Leen Vanden Bergh, Kobes vroegere directrice in Wakkerzeel.
Gisteren hadden we dan een groep op bezoek van de Hogeschool in Kortrijk, 35 mensen. Een gemengde groep docenten, studenten, vrienden, zeer interessant gezelschap en ze hadden er al een heel boeiende trip opzitten, met bezoeken aan NGO's, bedrijven en ook enkele toeristische sites, volgens mij een zeer interessante manier om India op een andere manier te leren kennen!
Zowel voor het project als voor de bezoekers was het fijn om een deel van de uitleg in het Nederlands te krijgen. Ook om antwoord te krijgen op de meer gevoelige vragen waar door Indiers dan nogal ontwijkend op geantwoord wordt :-).

Verder heb ik er ook al enkele bezoeken aan het atelier opzitten... Het is tenslotte een werkweek voor mij. De eerste prints op stof gezien van de Hipkidprints en die waren tot mijn spijt absoluut niet goed. Was even een moeilijk moment.
Ik denk dat ze nu wel doorhebben dat de kwaliteit 'onberispelijk' moet zijn. Er is een oplossing voor het probleem, we zullen dus niet met screens maar digitaal printen. Dit is ook een veel ecologischere manier, gelet hiervoor minder water wordt gebruikt, maar helaas ook veel duurder... Ik heb dus bij thuiskomst nog wat rekenwerk voor de boeg.
Tegen vrijdag moeten de samples van de digitale prints klaar zijn, fingers crossed!!

Maandagavond heeft Man Singh in zijn zeer drukke agenda van projectwerk en politieke ambities even tijd voor ons gemaakt. Het was iets minder warm en hij nam ons in de AC wagen van de partij mee voor een uitje naar de witte tempel in Jaipur. Deze Hindutempel is gebouwd door een rijke familie in India en is volledig in wit marmer opgetrokken.

2DSC_0085.jpg

DSC_0095.jpg

DSC_0093.jpg

Zoals steeds trekken de Indiërs graag foto's van Kobe. Hij laat het gewillig gebeuren, al vindt hij het niet steeds even leuk. Waar wij als toerist de beleefdheid hebben om de mensen op voorhand te vragen of ze op de foto willen, is deze beleefdheid niet wederzijds... ze nemen gewoon hun gsm om hem te fotograferen en doen ook geen moeite om het onopvallend te houden.

Voor onze stop aan de tempel nog een halte bij 'Anokhi', een Indisch merk van vrouwen- en meisjeskleding (Ja Juul, ook jij mag je gelukkig prijzen met deze stop), dat is gebouwd op het 'craftmenship' van de blokprinters en Westerse ontwerpen. Het werd in de jaren 70 opgericht door een Indisch-Engels koppel en is ondertussen zeer gekend, ook voor zijn 'sociaal' luik. Voor de Indische normen is dit een duur merk, voor onze normen absoluut niet. 5 euro voor een meisjesbloesje zonder mouwen, zeer mooi afgewerkt is absoluut niet overdreven hé. Man Singh verschoot van mijn vergelijking met de Belgische prijzen. Ditzelfde bloesje van een gekend Belgisch merk zou al gauw het tienvoudige kosten...

Deze geweldige winkel heeft aanpalend ook een fantastisch café. Vooral daar was Kobe blij mee. Daar hebben we Man Singh even getrakteerd en heeft Kobe zich tegoed gedaan aan een geweldig groot en lekker stuk 'chocoladetaart' en een 'hot chocolate' (er was airco...). Volgens Kobe van een uitstekende kwaliteit chocolade, hij heeft er namelijk nogal geprobeerd die de test niet doorstonden.

DSC_0081.jpg

DSC_0080.jpg

4DSC_0079.jpg

En als klap op de vuurpijl was er in hetzelfde gebouw een zeer grote boekenwinkel met een uitgebreide filmcollectie. Daar heeft hij dan toch enkele filmpjes gekocht, Batman en Indiana Jones, goed om zijn Engels te oefenen, want uiteraard niet in het Nederlands... dachten we... de Indiana Jones film bleek ondertitels in het Nederlands te hebben!!

Gisteren hebben we dan nog maar een tripje naar dit geweldige adresje gedaan, voor nog een stuk taart en een hot chocolate...

Koele groetjes van ons beiden!

Geplaatst door kobesaar 22:31 Gearchiveerd in India

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint