Een Travellerspoint blog

Home sweet home...

Terug in het koude :-) België

Het is gelukt, we zijn thuis geraakt... en we zijn overgelukkig dat het voor ons zo goed is afgelopen.

Na maandag bang afwachten, toch het verlossende nieuws dat we zouden vertrekken, zoals jullie al konden lezen in onze vorige post.

Niettemin hielden we rekening met alweer een 'cancelling', de spanning in de luchthaven en aan de gate was te snijden.

Bij aankomst op de luchthaven en aan de incheckbalie van Austrian bleek, niettegenstaande ons was verzekerd dat er eigenlijk geen geplande vlucht was en we door onze 'prioriteit' geen andere mensen hun plek zouden innemen, dit verhaal niet te kloppen!

Wij hadden het geluk dat we de dag ervoor al waren ingechecked en moesten dus enkel onze boardingpas van de dag ervoor afgeven en de nieuwe boardingpassen lagen al klaar op ons te wachten. Je kan verstaan dat de commotie bij de andere wachtenden groot was, want zij dienden te wachten en waren dus op hun beurt onzeker over een plekje op het vliegtuig.
Maar op zo'n moment is het ieder voor zich, hoe erg ik het ook voor die anderen vond, ik wilde kost wat kost op dat vliegtuig zitten, vooral voor Kobe...

Er waren tussen de wachtenden mensen die op de vlucht van gisteren hadden herboekt, hun seats waren bevestigd en toch zaten zij niet op het vliegtuig. Het was echt op z'n Indisch, first come, first served... Er waren zelfs mensen op goed geluk komen opdagen en zij zaten er wel op. Enfin, een hele toestand dus.

Eenmaal ingechecked langs customs. De smile op mijn gezicht was zo groot, dat zelfs de stuurse douanebeamte er van begon te lachten...

Eenmaal aan de gate zagen we enkele lotgenoten van de dag ervoor terug. Iedereen was blij, maar de spanning bleef te snijden. Op de schermen stonden weer al heel wat vliegtuigen gecancelled en bij de status van onze vlucht verscheen maar geen indicatie, hoewel iedereen al door de security check was. Een halfuurtje voor vertrek zagen we dan na wat zoeken ons vliegtuig aan een andere gate en zagen we ook de bagage erin gaan, dus werd het steeds zekerder dat we zouden vertrekken.

Wanneer de crew toekwam, werden ze getrakteerd op een luid gejuich... ik denk dat ze nog nooit zo'n blije passagiers op hun vliegtuig hebben gehad.

Net voor het boarden kwam de Indische supervisor nog een mededeling doen. Je zag ineens iedereen stil vallen en zeer bezorgd kijken, maar het bleek info voor ons die een aansluitende vlucht hadden en de bagage al in Wenen dienden op te pikken. Opluchting alom en een kwartiertje later zaten we in het vliegtuig.

7DSC_0003.jpg

Ik heb nog gewacht tot hij naar de startbaan is getaxied alvorens een smsje te sturen naar Bert en papa die ondertussen al met de auto onderweg waren naar Wenen om ons op te pikken.
De opluchting was zeer groot wanneer we de lucht ingingen, temeer dat ik heel goed besefte dat wanneer we niet hadden vertrokken gisteren, onze herboeking naar een andere vlucht voor begin mei zou zijn geweest...

Al bij al mogen we onze twee handjes kussen dat we maar met een dag vertraging zijn aangekomen, weliswaar maar tot Wenen, maar wij waren al lang blij om in Europa te zijn! We waren de eerste vlucht die in Delhi naar Europa vertrok en ook één van de eersten die in Wenen toekwam van een verre bestemming.

3DSC_0006.jpg

In Wenen stonden Bert en papa op ons te wachten, zij waren een kwartiertje eerder aangekomen, van timing gesproken.
Nog een ontbijtje op de luchthaven en dan wachtte ons een rit van tien uur tot thuis.

DSC_0007.jpg
8DSC_0013.jpg
270_2DSC_0011.jpg

Kobe heeft genoten van de bloemkool met kaassaus die oma had klaargemaakt, een verzoekje van hem, enkele dagen tervoren aan oma overgemaakt.

Aan iedereen die onze avonturen mee heeft gevolgd een dikke merci, dankjewel voor jullie vele mailtjes en berichtjes en voor de gekruiste vingers en kaarsjes die werden gebrand voor een vlotte terugkeer! De verhalen zullen wel volgen en wij zijn alvast met een voldaan gevoel teruggekeerd, het is een heel mooie reis en geweldige ervaring geweest.

Groetjes van Saar en een jarige Kobe (vandaag 11)!

Geplaatst door kobesaar 3:25 Gearchiveerd in India

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint