Een Travellerspoint blog

Nog twee gestolen uurtjes

Nog enkele foto's

43 °C

Net een telefoontje gehad van Man Singh dat de stalen van de digitale prints niet klaar zijn.
Dat wil zeggen dat onze afspraak van elf uur niet doorgaat en dat Kobe en ik nog enkele uurtjes extra hebben in de Guesthouse.

Hopelijk zullen de stalen er tegen vanavond zijn en anders worden ze per koerier verstuurd naar België... en met alle slechte nieuws over het vluchtverkeer boven Europa zouden de stalen er wel eens voor ons kunnen arriveren.

Charlotte (van onze B&B in Delhi) is nu bezig om onze vlucht terug te bevestigen. Blijkbaar zijn er al wat gestranden in Delhi die wachten op hun vlucht naar Europa... fingers crossed!!

Hierbij nog enkele foto's van gisteren, luilekker op het terras van Mosaics Guesthouse, een echte aanrader voor wie ondertussen zin heeft gekregen in een tripje naar India.

DSC_0001

DSC_0001


Zicht op het Amber Fort vanop het terras.

DSC_0003

DSC_0003


Het zonneterrasje boven op het dak... zéér warm...

DSC_0013

DSC_0013


Kobe die zich hier iedere middag tegoed deed aan een pasta met olijfolie en echte parmezaanse kaas... met dank aan onze Franse gastheer naar ik vermoed.

DSC_0019

DSC_0019


Zicht op Amber Fort bij ondergaande zon.

DSC_0022

DSC_0022


Kobe die de cricketmatch volgt op het naastgelegen veldje... zijn inziens zijn de spelregels onbegrijpelijk.

Geplaatst door kobesaar 22:31 Gearchiveerd in India Reacties (0)

Fotopost

Blik op India

Nu we wifi hebben, neem ik toch even de gelegenheid om nog wat foto's te posten.
Tijdens ons bezoek aan het Fort in Jodhpur boden zich spontaan een hele resem Indiërs aan die op de foto wilden. Er kwam geen eind aan de fotoshoot...
Hier dus enkele foto's.
DSC_0009.jpg
9DSC_0030.jpg
DSC_0033.jpg
7DSC_0036.jpg
DSC_0049.jpg
DSC_0050.jpg
DSC_0053.jpg
1DSC_0056.jpg
DSC_0057.jpg

Maar ook het Fort was de moeite, evenals het zicht op de 'blauwe stad'. De huisjes daar worden blauw geverfd als verweer tegen de muggen, blijkbaar zou dat helpen...
DSC_0013.jpg
DSC_0102.jpg
DSC_0123.jpg
DSC_0125.jpg

Daarna zijn we , na lang aandringen bij de chauffeur, toch even de blauwe stad ingetrokken. Dit heeft echter niet lang geduurd, de drukte van het Indische leven is niet aan Kobe besteed en hij wilde dus heel snel terug die auto in.
Toch nog enkele leuke foto's kunnen trekken, hierbij slechts enkele.
DSC_0139.jpg
DSC_0143.jpg

De rit de dag ervoor van Udaipur naar Jodhpur (over Kumbalghar en Ranakpur) heeft zeer mooi fotomateriaal opgeleverd, maar daar zullen jullie thuis eens naar moeten komen kijken, teveel om te posten.

Nog enkele foto's van Jaisalmer, de woestijnstad. Het Fort is volledig opgetrokken in zandsteen en het voortbestaan wordt bedreigd door het vele waterverbruik owv van oa toerisme. Daarom promoten lonely planet ed een verblijf aan buiten de muren van de stad, waar we dan ook braaf naar hebben geluisterd.
2DSC_0033.jpg
DSC_0038.jpg
DSC_0039.jpg
9DSC_0040.jpg
DSC_0043.jpg
7DSC_0053.jpg
9DSC_0054.jpg

We hadden een leuk cafeetje gevonden binnen de stadsmuren, maar vermoedelijk heb ik daar dus wel mijn voedselvergiftiging opgelopen...
9DSC_0061.jpg
4DSC_0062.jpg

Nog enkele foto's bij het binnenrijden van jaisalmer.
DSC_0201.jpg
5DSC_0202.jpg
DSC_0203.jpg
DSC_0206.jpg

Geplaatst door kobesaar 5:24 Gearchiveerd in India Reacties (0)

Jaipur

Twee dagen koelte en rust in Mosaics Guesthouse

43 °C

Sinds gisteren namiddag genieten kobe en ikzelf van twee dagen rust en vooral 'koelte' in het geweldige Mosaics guesthouse van de Fransman Hervé.
Deze guesthouse was ons aangeraden door twee Duitse dames die we leerden kennen in onze guesthouse in Udaipur. Ze waren lovend over deze plek en ik moet zeggen, ze hebben niet overdreven! Het is hier heel rustig, lekker fris in de kamers, lekker eten en dat konden we allebei even gebruiken.

DSC_0100.jpg

Het lag wel wat gevoelig om het project voor twee-drie dagen te verlaten, maar ik heb mijn zin doorgezet en ben daar heel blij om.
De voorbije dagen zijn er twee groepen het project komen bezoeken. Eergisteren hadden we een groep van twaalf mensen van Joker op bezoek, waarvan de reisbegeleidster een collega was van Leen Vanden Bergh, Kobes vroegere directrice in Wakkerzeel.
Gisteren hadden we dan een groep op bezoek van de Hogeschool in Kortrijk, 35 mensen. Een gemengde groep docenten, studenten, vrienden, zeer interessant gezelschap en ze hadden er al een heel boeiende trip opzitten, met bezoeken aan NGO's, bedrijven en ook enkele toeristische sites, volgens mij een zeer interessante manier om India op een andere manier te leren kennen!
Zowel voor het project als voor de bezoekers was het fijn om een deel van de uitleg in het Nederlands te krijgen. Ook om antwoord te krijgen op de meer gevoelige vragen waar door Indiers dan nogal ontwijkend op geantwoord wordt :-).

Verder heb ik er ook al enkele bezoeken aan het atelier opzitten... Het is tenslotte een werkweek voor mij. De eerste prints op stof gezien van de Hipkidprints en die waren tot mijn spijt absoluut niet goed. Was even een moeilijk moment.
Ik denk dat ze nu wel doorhebben dat de kwaliteit 'onberispelijk' moet zijn. Er is een oplossing voor het probleem, we zullen dus niet met screens maar digitaal printen. Dit is ook een veel ecologischere manier, gelet hiervoor minder water wordt gebruikt, maar helaas ook veel duurder... Ik heb dus bij thuiskomst nog wat rekenwerk voor de boeg.
Tegen vrijdag moeten de samples van de digitale prints klaar zijn, fingers crossed!!

Maandagavond heeft Man Singh in zijn zeer drukke agenda van projectwerk en politieke ambities even tijd voor ons gemaakt. Het was iets minder warm en hij nam ons in de AC wagen van de partij mee voor een uitje naar de witte tempel in Jaipur. Deze Hindutempel is gebouwd door een rijke familie in India en is volledig in wit marmer opgetrokken.

2DSC_0085.jpg

DSC_0095.jpg

DSC_0093.jpg

Zoals steeds trekken de Indiërs graag foto's van Kobe. Hij laat het gewillig gebeuren, al vindt hij het niet steeds even leuk. Waar wij als toerist de beleefdheid hebben om de mensen op voorhand te vragen of ze op de foto willen, is deze beleefdheid niet wederzijds... ze nemen gewoon hun gsm om hem te fotograferen en doen ook geen moeite om het onopvallend te houden.

Voor onze stop aan de tempel nog een halte bij 'Anokhi', een Indisch merk van vrouwen- en meisjeskleding (Ja Juul, ook jij mag je gelukkig prijzen met deze stop), dat is gebouwd op het 'craftmenship' van de blokprinters en Westerse ontwerpen. Het werd in de jaren 70 opgericht door een Indisch-Engels koppel en is ondertussen zeer gekend, ook voor zijn 'sociaal' luik. Voor de Indische normen is dit een duur merk, voor onze normen absoluut niet. 5 euro voor een meisjesbloesje zonder mouwen, zeer mooi afgewerkt is absoluut niet overdreven hé. Man Singh verschoot van mijn vergelijking met de Belgische prijzen. Ditzelfde bloesje van een gekend Belgisch merk zou al gauw het tienvoudige kosten...

Deze geweldige winkel heeft aanpalend ook een fantastisch café. Vooral daar was Kobe blij mee. Daar hebben we Man Singh even getrakteerd en heeft Kobe zich tegoed gedaan aan een geweldig groot en lekker stuk 'chocoladetaart' en een 'hot chocolate' (er was airco...). Volgens Kobe van een uitstekende kwaliteit chocolade, hij heeft er namelijk nogal geprobeerd die de test niet doorstonden.

DSC_0081.jpg

DSC_0080.jpg

4DSC_0079.jpg

En als klap op de vuurpijl was er in hetzelfde gebouw een zeer grote boekenwinkel met een uitgebreide filmcollectie. Daar heeft hij dan toch enkele filmpjes gekocht, Batman en Indiana Jones, goed om zijn Engels te oefenen, want uiteraard niet in het Nederlands... dachten we... de Indiana Jones film bleek ondertitels in het Nederlands te hebben!!

Gisteren hebben we dan nog maar een tripje naar dit geweldige adresje gedaan, voor nog een stuk taart en een hot chocolate...

Koele groetjes van ons beiden!

Geplaatst door kobesaar 22:31 Gearchiveerd in India Reacties (0)

Jaipur

Hot, hot, hot ...

40 °C

Na een bewogen treinrit van Jaisalmer naar Jaipur, we hebben de eerste twee uur jacht gemaakt op een muis in onze eerste klasse coupe, zijn we vanmorgen vroeg om vijf uur aangekomen in Jaipur.

Rechtstreeks naar het project (opus III) waar we zoals steeds zeer welkom ontvangen zijn.
We hebben nog enkele uurtjes gerust, want onze nacht was vrij kort.
Ik kreeg gedurende de nacht buikkrampen, die na een motilium iets beter werden en me toch toeliet om even te slapen.

Enfin, tegen het ontbijt waren het niet enkel krampen meer en Sanjay betrouwde het niet.
De dokter van het hospitaal van het project opgeroepen, verdikt 'voedselvergiftiging'.
Toen alles erop 100m van het hospitaal uit moest, midden op straat uberhaupt, stante pede terug naar het hospitaal en een infuus om het vochtpeil op punt te houden.
Blij dat Heidi er nog was, want Kobe was toch onder de indruk.

2DSC_0001.jpg

Ondertussen gaat het wat beter, maar toch nog wat koorts, en met de warmte hier en 'geen airco op de kamer' is het eigenlijk onhoudbaar.
Ik denk dat we morgen nog hier blijven en dan dinsdag versassen naar een guesthouse in de buurt, die ons werd aangeraden door medegasten in Udaipur.
Airco in de kamer is voor ons tere Westerlingen echt een must in dit seizoen.

Heidi heeft ons in de late namiddag verlaten om terug te rijden met de taxi naar Delhi, waar vannacht haar vlucht huiswaarts vertrekt.
Het afscheid was emotioneel, er zijn toch enkele traantjes geplengd. Als je intens samen reist, valt het afscheid moeilijk.

Straks een telefoontje plegen om de guesthouse te reserveren en binnenkort dan meer nieuws van ons.

Geplaatst door kobesaar 6:39 Gearchiveerd in India Reacties (1)

Jaisalmer

Op kamelensafari... met dromedarissen

Nog heel snel een laatste post voor onze treinrit naar Jaipur.

We zijn gisteren namiddag vertrokken met een jeep de woestijn in.
Na nog 2 geweldige stops voor sightseeing, konden we alle drie opstijgen op onze dromedaris.
DSC_0110.jpg
DSC_0122.jpg

Kobe vond het eigenlijk wat eng, maar heeft toch de rit van twee keer een half uur uitgezeten... ook onze billen waren blij om van het beest af te mogen! Waarom toeristen dat drie dagen aan één stuk willen doen is mij een raadsel.

Na onze rit werden we in het 'kamp' onthaald met koekjes en thee (voor mij en Kobe water).
DSC_0136.jpg

Na een zeer lekker avondmaal, door onze kok (chauffeur, gids, weliswaar een multifunctionele man :-)) op een houtvuurtje bereid, hebben we ons in onze bedjes geïnstalleerd onder de sterren.

Na een nacht (in stukjes door af en toe wakkker worden) in onze slaapzakken, werden we na zonsopgang getrakteerd op een lekker ontbijt.
DSC_0174.jpg
DSC_0202.jpg

Nog een snelle fotoshoot in de duinen, terwijl onze gidsen alles opruimden...
DSC_0184.jpg
DSC_0187.jpg

... en dan terug naar Jaisalmer voor wat rust... zoals je ziet konden we dit gebruiken!
DSC_0247.jpg

Geplaatst door kobesaar 3:03 Gearchiveerd in India Reacties (0)

(Berichten 6 - 10 uit 18) « Pagina 1 [2] 3 4 »